Mitja Margon- novi predsednik JK Pirat

Mitja Margon- novi predsednik JK Pirat

AVTOR Jakica Jesih
FOTO Jakica Jesih

V petek, 11. oktobra zvečer, je na sedežu Jadralnega kluba Pirat v Portorožu potekal redni občni zbor kluba, na katerem so med drugim volili nove organe društva – tudi predsednika kluba in izvršni odbor. Novi predsednik enega najstarejših in najuspešnejših jadralnih klubov v Sloveniji je s soglasno odločitvijo prisotnih postal olimpijec in dolgoletni član JK Pirat Mitja Margon.

Dosedanji predsednik JK Pirat Marjan Matevljič ni ponovno kandidiral, je pa Margonovo kandidaturo podprl.

Dvakratni olimpijec Mitja Margon in še vedno aktiven jadralec (tudi v posadki Team Nika na jadrnici RC44) je tudi eden vodilnih članov Športnega društva GoSAILING, ki je v zadnjih letih zelo uspešno organiziralo nekaj največjih dogodkov v slovenskem morju, med drugimi lani maja RC44 Portorož Cup (uspešno so kandidirali in pridobili organizacijo te regate tudi za prihodnjo pomlad), konec letošnjega avgusta že drugič evropsko prvenstvo razreda Seascape/First18, v preteklih letih pa med drugimi evropsko in svetovno prvenstvo razreda Fireball, svetovno prvenstvo razreda Flying Junior in druga.

Jadralskih, kot tudi športno-organizacijskih in vodstvenih lastnosti novemu predsedniku torej ne manjka, pri odločitvi za kandidaturo pa mu je pomagalo, kot pravi, “tudi to, da imam za seboj kar nekaj izkušenj na organizacijsko-administrativnem področju, ob sebi ekipo utrjenega podjetja, ki že skoraj 20 let deluje v navtični (jadralski) industriji, ter podporo družine. Res je tudi, da pri sebi že nekaj let iščem možnosti, kako bi svoje ideje in delo še bolj vkomponiral v prihodnost jadranja in sodeloval pri tvorjenju močnega, modernega in finančno uspešnega kluba, za katerega imamo danes v JK Pirat praktično vse pogoje.” …

Več si lahko preberete v oktobrski izdaji Val navtika.