Pirnar ponovno zmaguje – vrata Theatrica spet navdušila žirijo

Pirnar ponovno zmaguje – vrata Theatrica spet navdušila žirijo

Slovensko družinsko podjetje Pirnar je letošnje leto začelo z neustavljivim zmagovalnim nizom. Prestižna nagrada German Design Award Winner 2019 in nominacija za German Innovation Award 2019 še nista bili dovolj. Njihova revolucionarna vhodna stena Theatrica je nedavno prejela še mednarodno nagrado Red Dot Honourable Mention 2019, eno izmed najbolj prestižnih svetovnih nagrad na področju oblikovanja.

Neustavljivi Pirnar – ustvarjalnost, ki ne pozna meja
Prestižne nagrade in rekordi pri Pirnarju sicer niso prav nič novega. Ta slovenska oblikovalska sila že vrsto let uspešno tekmuje s svetovnimi velikani. So vodilni evropski inovator na področju vhodnih vrat, ki veljajo za ena izmed najbolj osupljivih in tehnološko dovršenih vrat na svetu. To bliskovito rastoče družinsko podjetje svojo prodajno mrežo spleta po Evropi in drugod po svetu. Kaj pa jih loči od konkurence? Prav gotovo je edinstvena njihova inovativnost, saj vsako leto predstavijo toliko inovacij, kot jih njihovi največji tekmeci v nekaj letih. Kot prvi proizvajalec na svetu so ustvarili najbolje izoliran serijski vhod na svetu, nove inovativne načine osvetlitve vhoda, skrite čitalnike prstnega odtisa, 3D vratno krilo in utopne ročaje z odpiralnim mehanizmom. Njihova ustvarjalnost se iz leta v leto nadgrajuje, kar je očitno iz pestre palete izdelkov. Več o izdelkih Pirnar lahko preberete na tej povezavi, kjer lahko prebrskate tudi po katalogih.
Pri Pirnarju pa bolj kot karkoli drugega cenijo popolnost. Njihovi hišni vhodi so brezkompromisno ročno izdelani. Te mojstrsko oblikovani hišni vhodi so s konkurenco pometli tako doma kot v tujini – med drugim so prejemniki slovenskih nagrad Top ten in Pohištveni izdelek.

Vrata Theatrica – prava eksplozija ustvarjalnosti
 Theatrica je prva pametna vhodna stena na svetu. So večkrat nagrajena, nesporno edinstvena in enostavno osupljiva. Predstavljajo pravo malo revolucijo na področju vhodnih vrat. Pozabite na kljuke in tečaje – Theatrica obema klasičnima elementoma vhodnih vrat maha v slovo!

  • So prva brezdotična in popolnoma samodejna hišna vhodna vrata na svetu.
  • Vrata lahko izginejo v zid ali steno in s tem začarajo prav vsakega mimoidočega.
  • Izbirate lahko med številnimi materiali: les, kamen, steklo, aluminij.
  • So estetsko dovršena, vrhunskih in brezčasnih oblik, ki nikoli niso iz mode.
  • Uporabljajo lastno, edinstveno tehnologijo za prepoznavanje obraza.

 

Inovativnost vhoda Theatrica pravzaprav ne pozna meja. S pomočjo najnovejše tehnologije se navidez čarobno odklenejo in samodejno odprejo zgolj lastniku. Vrata tako odprete samo s pogledom. Pozabite na ključe, vpisovanje kod ali dotikanje – dovolj je že zgolj pogled. Theatrica si zapomni vsakogar, ki želi vstopiti v vaš dom in vas o tem tudi obvešča.

Red Dot Design Award – nagrada za osupljiv dizajn
Red Dot Award je mednarodna nagrada, katere začetki segajo v leto 1955 in vsako leto nagrajuje zgolj najboljše izdelke na trgu. Zmagovalca določi žirija, ki jo sestavlja 40 najboljših strokovnjakov iz povsod po svetu. Žirija osebno testira, preuči in oceni vsako nominacijo. Pri izbiri zmagovalca uporabljajo naslednje kriterije:

  • stopnjo inovativnosti
  • funkcionalnost
  • kakovost
  • ergonomičnost
  • vzdržljivost
  • simbolično in čustveno vrednost
  • prijaznost okolju

 

Častna omemba za izjemno izdelavo
Nagrada Red Dot je razdeljena v tri glavne kategorije: Red Dot, Red Dot: Best of the Best in Red Dot Honorable Mention oz. častna omemba. Theatrica je letos prejemnik prav slednje nagrade, ki jo žirija podeljuje izdelku, ki jih navduši z izjemno, neprimerljivo izdelavo.
Želite to neverjetno inovacijo izkusiti na lastne oči? Podjetje Pirnar vam ponuja pravo salonsko izkušnjo, kjer je na ogled jagodni izbor 50 do 60 najlepših in najbolj prodajanih modelov. Veličasten salon je na voljo v Ljubljani (Bravničarjeva ulica 20) in Mariboru (Ptujska cesta 17).